Meest recente artikelen

Met dit trucje smaken je tomaten rijper

Gedaan met wachten op zoete, sappige tomaten!

Met dit trucje smaken je tomaten rijper Artikel

Droom jij ook van blozende tomaten die net zo vol en zoet smaken als die in het Zuiden? Wij hebben dé truc om de smaak van je tomaten een serieus duwtje in de rug te geven. En 't is enorm simpel.

Tomaten zijn misschien wel het lekkerste wat de zomer te bieden heeft, en zulke lekkernijen wil je natuurlijk vooral in je gerechten gebruiken als de smaak van de tomaten op hun best is. Maar als je net zo ongeduldig bent als wij, dan weet je ook hoe moeilijk het is om te wachten tot al die verschillende variëteiten op hun smaakpiek komen.

Geen nood: wij hebben een verrassend simpele hack om de smaak van je tomaten meteen een pak rijper te maken. Het geheime ingrediënt? Zout. Jep: een genereuze snuif zout transformeert de smaak van bijna-rijpe tomaten volledig. Dat komt omdat het ervoor zorgt dat het vocht uit de tomaten getrokken wordt.

De smak van je tomaten pimpen? Zo doe je het:

  • Snij de tomaten in schijfjes en schik ze in een vergiet. Zorg ervoor dat ze niet al te veel overlappen.
  • Bestrooi ze met voldoende zout (een stevige kl per halve kilo zou moeten volstaan).
  • Laat 20 minuten staan.
  • Gebruik de tasty tomatenschijfjes in al je zomergerechten.

Waarin gebruik je ze?

Nu je tomatenschijfjes heel wat minder vocht bevatten, is hun smaak een pak puurder. Bovendien is hun textuur veel vleziger en zullen ze veel minder vocht afgeven als je ze kookt of bakt. Laat ze dus gerust de hoofdrol spelen! Ga snel aan de slag met deze recepten:

En wat met groene tomaten?

Ben je echt héél ongeduldig? Weet dan dat je groene tomaten ook kunt eten, al zijn er wel een paar voorwaarden aan verbonden. Lees het allemaal in dit artikel:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen