Meest recente artikelen

De beste pizzeria? Da's thuis!

Pizza's met liefde gemaakt!

De beste pizzeria? Da's thuis! Artikel

Pizzadeeg, lekker beleg en een oven, meer heb je niet nodig om zelf pizza's te maken. Al zijn deze tools toch ook heel handige hebbedingen.

Begin bij het begin: het deeg en de saus

Om zelf pizza's te maken, heb je niet veel nodig én bovendien kun je pizzadeeg en tomatensaus in elke supermarkt kant-en-klaar kopen. Dat bespaart je wat werk, maar probeer toch eens zelf voor het hele verhaal te gaan: homemade pizzadeeg is zoveel lekkerder dan uit een pakje! En tomatensaus maken, dat hoef je maar één keer te doen om een hele voorraad te maken.

Pizzadeeg basisrecept

Megalekkere tomatensaus

De oven: wat moet je weten?

Om lekker krokante pizza's te krijgen, moet je het deeg zo snel mogelijk dichtschroeien. Laat je oven daarom voorverwarmen op de heetste stand met een pizzasteen erin, of laat de bakplaten mee voorverwarmen. Rol je pizza's uit en beleg ze (hier vind je inspiratie), en leg ze vervolgens op de hete pizzasteen (of op de bakplaat, op een vel bakpapier in dat geval). Afhankelijk van hoe heet je oven is, moet de pizza tussen 6 en 12 minuten bakken, tot het deeg aan de randjes gekleurd is en de kaas gesmolten is.

Kies alvast jouw favoriete pizzarecept

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen