Meest recente artikelen

Het ultieme recept van Piet Huysentruyt: pasta met truffel

Feestelijke pasta

Het ultieme recept van Piet Huysentruyt: pasta met truffel Artikel

Lang hoeft Piet Huysentruyt niet na te denken over zijn ultieme recept. Pasta, zwarte truffel en knoflook vormen de Heilige Drievuldigheid. Eenvoudig, maar oh zo luxueus.

Zo maakt Piet Huysentruyt zijn ultieme pasta met truffel

  1. Zet een grote pot met water op het vuur en voeg royaal zout toe. Het water moet proeven naar de zee. Kook tagliatelle al dente. Een andere pasta kan ook, maar Piet houdt van de structuur en nostalgie van tagliatelle.
  2.  Snipper één teentje knoflook zo fijn mogelijk en stoof het een paar minuutjes aan in een pannetje op zacht vuur in boter. De knoflook mag in geen geval bruin worden. Ruiken je handen naar knoflook? Lees hier onze tips om die vervelende geur weg te krijgen.
  3. Doe de pasta mee in het pannetje zodra hij gaar is. Voeg wat kookvocht en een stevige klont boter toe. Je kunt voor olijfolie kiezen, maar boter zal zich hechten aan het zetmeelrijke kookvocht van de pasta, waardoor de saus mooi gaat binden. Plus: de rijke smaak van boter en truffel, daar kan weinig tegenop. Kruid met peper en zout, en roer voorzichtig door elkaar.
  4. Snij vervolgens een terrine van ganzenlever in kleine vierkante blokjes. Je kunt deze zelf maken, maar je kunt ook foie gras van goede kwaliteit kopen.
  5. Schik de pasta rechtstreeks uit het pannetje in een diep bord en strooi er de blokjes ganzenlever over, zodat die mooi in de warme pasta kunnen smelten.
  6. Rasp er 1 truffel – ongeveer 15 gram – over tot het bord letterlijk zwart ziet van de truffel. Zo is je pasta met truffel het lekkerst. Werk af met lekkere olijfolie en grof zout.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Op deze pagina vind je nog meer recepten en tips van Piet Huysentruyt.

Drie tips van Piet Huysentruyt over truffels

Goed kopen

Koop je truffel na de feestdagen. Dan zijn ze iets betaalbaarder en ook helemaal in het seizoen!

Beter bewaren

Truffel is kostbaar, spring er dus zorgvuldig mee om en eet hem zo snel mogelijk op. Wil je hem toch even bewaren? Leg hem dan tussen eieren. De poreuze schaal van de eieren neemt de aroma’s van de truffel over. Ideaal voor een roerei of omelet met truffelsmaak!

Netjes kuisen

Je wilt pasta met de smaak van truffel, niet die van aarde. Als je truffel nog vuil is, is het dus belangrijk hem eerst even te schuren met een tandenborstel.

Fan van truffel? Probeer dan ook deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Piet Huysentruyt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen