Recept

Tofuballetjes in tomatensaus met kappertjes en zwarte olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere vegan tofuballetjes.

bereiding
  1. 1

    Doe 1 teentje knoflook in een kom. Voeg de tofu toe en crush goed met een vork. Voeg het meel, de edelgistvlokken, paneermeel, mosterd, 1 el tomatenpuree en paprikapoeder toe. Kneed goed met 1 eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout en rol het mengsel in kleine balletjes.

  2. 2

    Snij de sjalotten fijn met de resterende knoflook. Dompel de tomaten onder in kokend water gedurende 30 seconden. Spoel ze af met koud water en verwijder de huid. Hak het vruchtvlees in stukjes. Snij de lente-ui in kleine ringen.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een pan, fruit de sjalotten en knoflook. Voeg de tomaten, witte wijn en de suiker toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de kappertjes en olijven toe en bind de saus met 1 el tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de margarine in een pan en bak de tofu-balletjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Serveer op borden en giet er de saus over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tofuballetjes in tomatensaus met kappertjes en zwarte olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!