Meest recente artikelen

Hier koop je vegan producten

Online én in winkels

Hier koop je vegan producten Artikel

Ben je veganistisch of wil de levensstijl eens uitproberen, maar vind je het moeilijk om vegan producten te vinden in de winkel? Wij geven je een overzichtje en enkele tips.

Supermarkten

Doordat vegetarisme en veganisme steeds populairder geworden zijn, is ook het aanbod vegan producten in de supermarkten gegroeid. Naar welke supermarkt je ook gaat, je zult altijd vegan producten, zoals vleesvervangers en vegan kazen vinden. Producten die gegarandeerd veganistisch zijn, kun je herkennen aan het vegan label.

Dat wil echter niet zeggen dat enkel de producten met het label vegan zijn. Heel wat producten in onze supermarkten zijn namelijk 'perongeluk' of toevallig veganistisch. Denk maar aan Oreo's, Pringles en zelf bepaalde kipkruiden. Het Instagramaccount Accidentally Vegan Belgium verzamelt foto's van dergelijke producten.

Bij de producten zonder label, lees je best wel de ingrediënten eens door. Let op: niet alle E-nummers zijn vegan. Bij twijfel kun je het dus best even opzoeken. Bovendien eten veganisten natuurlijk ook veel groenten, zaden, bonen, noten… die sowieso geen dierlijke producten bevatten en in elke supermarkt te vinden zijn.

Bio-winkels en speciaalzaken

Bio- en verpakkingsvrij winkels hebben vaak een groter veganistisch aanbod dan een gewone supermarkt. Meestal hebben ze bijvoorbeeld minder vaak voorkomende vegan kazen in hun aanbod. Wist je trouwens dat wijn niet altijd vegan is? Ook biowijnen zijn niet altijd vegan, maar de kans dat een biowijn vegan is, is groter dan bij gewone wijnen.

Online

Ben je op zoek naar specifieke plantaardige producten of producten met het vegan label? Dan zijn webshops vaak de oplossing. Wij testten onlangs de webshop Kazidomi uit. Deze webshop verkoopt niet enkel vegan producten, maar heeft wel een ruim aanbod. Je kunt de producten bovendien eenvoudig filteren volgens bijvoorbeeld 'vegan', 'glutenvrij', 'lactosevrij' of 'biologisch'. Voor wie regelmatig vegan producten koopt, kan hun lidmaatschap interessant zijn. Voor €100 word je een jaar lid en krijg je bij elke aankoop kortingen tot wel 50%. Heb je uiteindelijk minder dan 100 euro bespaard? Dan krijg je het verschil terugbetaald.

Voor wie vegan eet, maar vlees toch af en toe wat mist, is De Vegetarische Slager de perfecte oplossing. De webshop heeft bijvoorbeeld vegan bitterballen, shoarma en gehakt.

Aan de slag met deze vegan receptjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen