Oma's appeltaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oma's appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke glutenvrije appeltaart. 

bereiding
  1. 1

    Klop het ei los. Doe de bloem, het amandelmeel, de margarine, witte suiker, 2/3 van het losgeklopte ei en het snuifje zout bij elkaar in een kom en kneed tot een plakkerig deeg. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Schil en snij de appelen in plakjes. Meng ze samen met de rozijnen, kaneel en rietsuiker.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3de van het deeg.

  4. 4

    Verdeel het paneermeel over de bodem van de taart en schep er dan de appelplakjes in. Maak met het resterende deeg lange slierten en leg ze over de taart. Bestrijk met het resterende ei. Zet de taart 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop het ei los. Doe de bloem, het amandelmeel, de margarine, witte suiker, 2/3 van het losgeklopte ei en het snuifje zout bij elkaar in een kom en kneed tot een plakkerig deeg. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Schil en snij de appelen in plakjes. Meng ze samen met de rozijnen, kaneel en rietsuiker.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3de van het deeg.

  4. 4

    Verdeel het paneermeel over de bodem van de taart en schep er dan de appelplakjes in. Maak met het resterende deeg lange slierten en leg ze over de taart. Bestrijk met het resterende ei. Zet de taart 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.