Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zonder vlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui, de look, de champignons en de wortels in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Hou het vocht van de seitan apart. Halveer de witloofstronken en snij de paprika in grove stukken. Schil de groene asperges en de worteltjes.

  2. 2

    Stoof de uien in een grote braadpan samen met de look, de laurier en de tijm.Voeg er de wortelen, champignons en seitan bij en stoof aan.

  3. 3

    Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.

  4. 4

    Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout en zet even opzij.

  5. 5

    Leg de witloof, paprika, asperges en worteltjes in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Rol balletjes van de polenta en bak ze in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Roer vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui, de look, de champignons en de wortels in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Hou het vocht van de seitan apart. Halveer de witloofstronken en snij de paprika in grove stukken. Schil de groene asperges en de worteltjes.

  2. 2

    Stoof de uien in een grote braadpan samen met de look, de laurier en de tijm.Voeg er de wortelen, champignons en seitan bij en stoof aan.

  3. 3

    Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.

  4. 4

    Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout en zet even opzij.

  5. 5

    Leg de witloof, paprika, asperges en worteltjes in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Rol balletjes van de polenta en bak ze in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Roer vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.