Recept

Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zonder vlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui, de look, de champignons en de wortels in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Hou het vocht van de seitan apart. Halveer de witloofstronken en snij de paprika in grove stukken. Schil de groene asperges en de worteltjes.

  2. 2

    Stoof de uien in een grote braadpan samen met de look, de laurier en de tijm.Voeg er de wortelen, champignons en seitan bij en stoof aan.

  3. 3

    Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.

  4. 4

    Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout en zet even opzij.

  5. 5

    Leg de witloof, paprika, asperges en worteltjes in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Rol balletjes van de polenta en bak ze in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Roer vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui, de look, de champignons en de wortels in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Hou het vocht van de seitan apart. Halveer de witloofstronken en snij de paprika in grove stukken. Schil de groene asperges en de worteltjes.

  2. 2

    Stoof de uien in een grote braadpan samen met de look, de laurier en de tijm.Voeg er de wortelen, champignons en seitan bij en stoof aan.

  3. 3

    Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.

  4. 4

    Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout en zet even opzij.

  5. 5

    Leg de witloof, paprika, asperges en worteltjes in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Rol balletjes van de polenta en bak ze in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Roer vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!