Recept

Vegetarisch gehaktbroodje met pastinaakpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de tofu, ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in vier, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees fijn.
     

  2. 2

    Bak de ui, knoflook en paprika even in wat olijfolie. Meng de groenten onder de tofu, samen met het ei, de fijngesnipperde oregano en tijm. Hak de gedroogde tomaten in stukjes samen met de olijven. Voeg er paneermeel bij tot je een vast broodje kan vormen. Verdeel het broodje in 6 en rol er bolletjes van. 

  3. 3

    Vul het muffinblik met papieren vormpjes. Duw een bolletje in elk papiertje en bak de gehaktmuffins gaar en goudbruin in zo’n 30 minuten. 

  4. 4

    Bereid ondertussen de puree. Schil hiervoor de aardappelen en de pastinaken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat nog even drogen op het vuur. Haal ze door een passe-vite en roer er de boter en de melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en schep in een spuitzak met gekarteld mondje.

     

  5. 5

    Haal de gehaktmuffins uit de oven, laat kort afkoelen en spuit dan op iedere muffin een toefje puree. Werk af met fijngesnipperde bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarisch gehaktbroodje met pastinaakpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!