Meest recente artikelen

4x volledig vegan kerstmenu

Feestelijk veganistisch!

4x volledig vegan kerstmenu Artikel

Ben je zelf veganist of zit er met kerst iemand aan de feestdis die veganistisch eet? Dan zijn deze plantbased menu's sowieso een succes. Tussen deze vier superfeestelijke opties vind je vast een vegan feestmenu naar smaak.

Wil je een volledig vegan kerstmenu klaarmaken? Geen probleem, we stelden er niet één maar liefst vier voor je samen. Zo zit er vast iets tussen naar smaak. Van hapje tot dessert: helemaal plantaardig.

Kerstmenu met vegan gebraad

Waarom je voor dit menu zou kiezen? De rijstsalade is alvast een lekker veganistisch voorgerecht. Wil je graag een extra portie groente toevoegen? Doe er dan vegan gegrilde groenten bij. Het hoofdgerecht is dan weer een vegan… Gebraad! Het is de perfecte vegan variant op de kerstklassieker. Let wel: je hebt rode wijn nodig in het recept, maar niet elke wijn is vegan. En het dessertglaasje in dit menu is zo smeuïg en smaakvol… Je gasten zullen niet eens merken dat het een veganistisch nagerecht is.

Zuiders & plantaardig kerstmenu

Dit kerstmenu neemt je mee op een reis rond de wereld. Je vertrekt bij de geurige samosa’s uit India. Daarna volgt een heerlijke feestsoep van lokale wortelen. De sinaastoets stuurt je richting zuiden. Daar wacht je een pasta uit Sardinië. Voor het dessert reis je dan weer naar het Midden-Oosten. Beviel de wortel-gembersoep je? Hier bundelden we nog meer feestelijke soepjes.

Vegan maar klassiek kerstmenu

Ben jij dol op klassieke gerechten? Dit kerstmenu is volledig plantaardig met een vleugje nostalgie. Na de faux-gras-toastjes volgt het voorgerecht. Dit zijn cashewkroketten, een vegan variant van kaaskroketjes. Het hoofgerecht is een veganistische vol-au-vent. Wedden dat je het verschil amper proeft? Afsluiten doen we met een klassieke appeltaart, maar dan wel volledig plantaardig.

Superfeestelijk veganistisch

Dit vegan menu is héérlijk feestelijk. Lekkere groenten zoals de butternut (zo snij je zo’n pompoen) en rode biet spelen de hoofdrol. Er werden echter luxueuze toetsen als truffel en boschampignons aan toegevoegd. Een dessert mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Afsluiten doe je met een op en top Italiaans dessert met een exotische twist.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen