‘Graag traag’ spaghetti bolognese
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

‘Graag traag’ spaghetti bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snij ‘m in heel kleine blokjes. Spoel de venkel en de selder, snij ze in heel kleine stukjes. Prik het rode pepertje een paar keer in met een mes. Hak de kruiden grof.

  2. 2

    Verwarm een ruime, ovenvaste braadpan – liefst gietijzer – op middelhoog vuur. Doe er wat olijfolie in en bak de americain rul. Voeg alle groenten toe en bak ze glazig. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg de tomatenblokjes, de gehakte kruiden en het bouillonblokje toe, en eventueel nog wat tomatencoulis als je de saus graag wat vloeibaarder hebt. Breng aan de kook.

  3. 3

    Zet het deksel op de pan, en zet 3 uur in de oven. Roer af en toe eens om.

  4. 4

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en serveer met de saus. Serveer er versgeraspte parmezaan bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snij ‘m in heel kleine blokjes. Spoel de venkel en de selder, snij ze in heel kleine stukjes. Prik het rode pepertje een paar keer in met een mes. Hak de kruiden grof.

  2. 2

    Verwarm een ruime, ovenvaste braadpan – liefst gietijzer – op middelhoog vuur. Doe er wat olijfolie in en bak de americain rul. Voeg alle groenten toe en bak ze glazig. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg de tomatenblokjes, de gehakte kruiden en het bouillonblokje toe, en eventueel nog wat tomatencoulis als je de saus graag wat vloeibaarder hebt. Breng aan de kook.

  3. 3

    Zet het deksel op de pan, en zet 3 uur in de oven. Roer af en toe eens om.

  4. 4

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en serveer met de saus. Serveer er versgeraspte parmezaan bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.