Mosselen in tomatensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosselen in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke variant op de klassieker met ui, selder en frietjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in fijne ringen.

    Plet de teentjes knoflook.

    Pel de tomaten en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Stoof de uiringen aan in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de geplette teentjes knoflook en de tomatenblokjes (of 1 middelgroot blik tomatenblokjes) bij en de droge witte wijn. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de mosselen aan toe. Kruid met peper uit de molen. Laat 3 tot 5 minuten hevig koken onder deksel. Schud na een paar minuten om en om (zoals altijd als u mosselen kookt).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in fijne ringen.

    Plet de teentjes knoflook.

    Pel de tomaten en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Stoof de uiringen aan in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de geplette teentjes knoflook en de tomatenblokjes (of 1 middelgroot blik tomatenblokjes) bij en de droge witte wijn. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de mosselen aan toe. Kruid met peper uit de molen. Laat 3 tot 5 minuten hevig koken onder deksel. Schud na een paar minuten om en om (zoals altijd als u mosselen kookt).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.