Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: “Waarom komen bepaalde groenten zoals andijvie niet voor in je recepten?”

Opgelet, peulvruchten en knolgewassen zijn voor Pascale geen groenten

  • Deel dit artikel:
Vraag aan Pascale: “Waarom komen bepaalde groenten zoals andijvie niet voor in je recepten?” Artikel

Spelen alle groenten in de methode van Pascale Naessens dezelfde rol, vraagt Marjon (50) zich af. Pascale legt uit hoe zij het ziet.

Pascale Naessens: “Ik hou van álle groenten, ook van andijvie. Alleen is andijvie iets minder populair in Vlaanderen dan in Nederland. Ik zoek het liever niet te ver in mijn recepten en vind het een uitdaging om creatief te zijn met bekende en alledaagse producten.”

Eet vooral de groenten die je lekker vindt

Pascale: “Wie verknocht is aan andijvie, raad ik aan om in mijn recepten spinazie te vervangen door andijvie. Je kunt deze bladgroenten namelijk allebei op dezelfde manier bereiden. Ik vermijd dus zeker geen bepaalde groenten. Wel is het belangrijk om het onderscheid te zien tussen groenten enerzijds en peulvruchten (zoals linzen en kikkererwten) en knolgewassen (zoals aardappel en zoete aardappel) anderzijds. Peulvruchten en knolgewassen zijn véél rijker aan koolhydraten dan groenten. Je eet er dus het best niet te veel van. Combineer ze niet met vis of vlees, maar wel met veel groenten. Zo voeg je vezels toe en wordt het zetmeel minder snel afgegeven.”

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen