Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: "Wat mag ik combineren, en wat net niet?"

Weet wat je eet

Vraag aan Pascale: "Wat mag ik combineren, en wat net niet?" Artikel

Gis (56) houdt het meestal bij vlees of vis met groenten, of koolhydraten met groenten. Maar waarmee combineer je dan ei of kaas? Pascale Naessens vertelt welke combinaties mogelijk zijn.

Pascale Naessens: "Als je voor ogen houdt dat het doel van mijn methode is om je te stimuleren meer natuurlijke voeding en minder (snelle) koolhydraten te eten, heerst er al gauw minder verwarring. Het schema dient enkel als houvast in het dagelijkse leven."

Welke combinaties zijn goed?

Pascale: "De belangrijkste regel blijft: meng geen koolhydraten met eiwitten, maar wel met groenten. Kaas eet je dus met alle groenten, maar niet met pasta of kikkererwten. Eiwitten mag je onderling wel mengen, dus kaas kan perfect samen met vlees. Er bestaan geen wetenschappelijke studies die zeggen dat dat niet kan, maar ik ben er gewoon geen voorstander van."

Puur & eenvoudig

Pascale: "Ik hou van een eenvoudige keuken met pure smaken. Als je alles samenvoegt, proef je minder de verschillende ingrediënten. Ik geloof ook dat dit beter is voor je hele systeem. Onze luxueuze eetcultuur heeft ons doen evolueren naar een complexe keuken, die eigenlijk niet in onze natuur zit. Vandaar dat je een gerecht als een surf & turf niet gauw in mijn boeken zal vinden. Op zich mag het wel. Zolang je de broodkorstjes maar weglaat uit een Caesarsalade. En eitjes? Die mag je met alles combineren. Ze zijn gezond en leveren veel vetten en eiwitten."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen