Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale Naessens: "Wat mag ik nu combineren, en wat net niet?"

Welke voedingsmiddelen mag je volgens de methode van Pascale combineren, vraagt Gis (56).

  • Deel dit artikel:
Vraag aan Pascale Naessens: "Wat mag ik nu combineren, en wat net niet?" Artikel

Meestal houdt Gis (56) het bij vlees/vis met groenten of koolhydraten met groenten. Maar waarmee combineer je dan ei en/of kaas ?

Pascale: “Als je voor ogen houdt dat het doel van mijn methode is om je te stimuleren meer natuurlijke voeding en minder (snelle) koolhydraten te eten, heerst er al gauw minder verwarring. Het schema dient enkel als houvast in het dagelijkse leven.”

De hoofdregel

Pascale: “De belangrijkste regel blijft: meng geen koolhydraten met eiwitten, maar wel met groenten. Kaas eet je dus met alle groenten, maar niet met pasta of kikkererwten. Eiwitten mag je onderling wel mengen, dus kaas mag perfect met vlees. Er bestaan geen wetenschappelijke studies die zeggen dat dat niet kan, maar ik ben er gewoon geen voorstander van.”

Puur & eenvoudig

Pascale: “Ik hou van een eenvoudige keuken met pure smaken. Als je alles samenvoegt, proef je minder de verschillende ingrediënten. Ik geloof ook dat dit beter is voor je hele systeem. Onze luxueuze eetcultuur heeft ons doen evolueren naar een complexe keuken, die eigenlijk niet in onze natuur zit. Vandaar dat je een gerecht als een surf & turf niet gauw in mijn boeken zal vinden. Op zich mag het wel. Zolang je de broodkorstjes maar weglaat uit een Caesarsalade. (lacht) En eitjes? Die mag je met alles combineren. Ze zijn gezond en leveren veel vetten en eiwitten.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen