Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale Naessens: "Fruit verwerken in gerechten, mag dat?"

Liselotte (35) experimenteert graag met fruit in gerechten. Past dit bij de methode van Pascale Naessens?

  • Deel dit artikel:
Vraag aan Pascale Naessens: "Fruit verwerken in gerechten, mag dat?" Artikel

Een tikkeltje zoet past goed in bepaalde recepten, denk maar aan druiven in een salade of wat appelsien in de canard à l'orange. Pascale Naessens legt uit waarom je dit bet met mate doet.

Pascale: “Fruit eet ik het liefst ’s ochtends op een nuchtere maag. Ik ben verliefd op de kleur en in combinatie met vetten en eiwitten zoals volle yoghurt en noten of zaden vind ik fruit helemaal zalig. Wanneer je fruit tijdens of na de maaltijd eet, valt het op een volle maag. Aangezien fruit gist in een warme omgeving, resulteert dat vaak in oprispingen als het bovenop eten komt.”

Met mate

Pascale: “Ik verwerk daarom slechts af en toe fruit in mijn hoofdmaaltijden, kook het altijd mee en combineer het enkel met ofwel vetten ofwel eiwitten. In mijn laatste boek vind je trouwens een variant op canard à l’orange, met mandarijn in plaats van sinaasappel. Natuurlijk blijft na de maaltijd fruit nog altijd beter dan een gesuikerd dessert, maar stel je toch de vraag: ‘Heb ik dit nodig?’ Die drang naar zoet is vooral een gewoonte.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen