Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: "Fruit verwerken in gerechten, mag dat?"

Waarom je dat beter maar met mate doet

Vraag aan Pascale: "Fruit verwerken in gerechten, mag dat?" Artikel

Druiven in een salade, wat sinaasappel in de canard à l'orange ... Liselotte (35) experimenteert graag met fruit in gerechten. Past dit bij de methode van Pascale Naessens?

Pascale Naessens: "Fruit eet ik het liefst 's ochtends op een nuchtere maag. Ik ben verliefd op de kleur en in combinatie met vetten en eiwitten zoals volle yoghurt en noten of zaden vind ik fruit helemaal zalig. Wanneer je fruit tijdens of na de maaltijd eet, valt het op een volle maag. Aangezien fruit gist in een warme omgeving, resulteert dat vaak in oprispingen als het bovenop eten komt."

Liever met mate

Pascale: "Ik verwerk daarom slechts af en toe fruit in mijn hoofdmaaltijden, kook het altijd mee en combineer het enkel met ofwel vetten ofwel eiwittenIn mijn boek Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten vind je trouwens een variant op canard à l'orange, met mandarijn in plaats van sinaasappel. Natuurlijk blijft na de maaltijd fruit nog altijd beter dan een gesuikerd dessert, maar stel je toch de vraag: 'Heb ik dit nodig?' Die drang naar zoet is vooral een gewoonte."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen