Meest recente artikelen

Koken met de favoriete groenten van Pascale Naessens

Back to basics

Koken met de favoriete groenten van Pascale Naessens Artikel

Wortelen, uien, champignons en broccoli: met die basisingrediënten tover je net als Pascale elke keer weer een topmaaltijd op tafel. Het Libelle Lekker team ging aan de slag met haar favoriete groenten en ontwikkelde voor jou deze verrassende recepten, volgens de principes van Pascale.

 Wortelen

Een gezonde huid en ogen: dat heb je aan een portie wortelen te danken. De groente bevat namelijk veel bètacaroteen en daar straal je van. Durf af te stappen van de klassieke wortelpuree of gestoofde worteltjes. Maak eens spaghetti met een spiralizer of gaar de wortelen in hun geheel in de oven met flink wat olijfolie, specerijen en werk af met veel verse kruiden.

Probeer deze recepten

Broccoli

Broccoli vind je in verschillende kleuren en vormen: van korte paarse zomerbroccoli tot lange, slanke groene bimi of broccolini. Het is een bijzonder voedzame en gezonde groente die ons immuunsysteem versterkt, omdat ze veel vitamines en mineralen bevat. Vergeet platgekookte broccoli, stoom ‘m beetgaar of laat de roosjes knapperig worden in de oven.

Probeer deze recepten

Uien

Weinig groenten die zo onderschat worden als uien, want ze zijn dé smaakmakers in elk gerecht. Bovendien bevatten ze veel vitamines B en C en stoffen die helpen tegen hart- en vaatziekten. Rauwe ui bevat zelfs natuurlijke antibiotica. Geen fan van de scherpe smaak van ui? Week de uiringen dan heel even in een bodempje melk.

Probeer deze recepten

Champignons

Champignons zijn een onmisbare bron van vitamine B, vezels en foliumzuur. Dat ze voor 90% uit water bestaan, is zowel een voordeel als een nadeel. Je moet ze kort en krachtig op hoog vuur bakken, anders worden ze nogal sponzig van structuur, maar je komt er niet snel van bij.

Probeer deze recepten

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen