Recept

Gegrilde vis met krieltjes, venkel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Niets zo lekker (en makkelijk!) als een visje in de oven. Deze kruiden doen het altijd goed bij vis: dille, peterselie, tijm, kervel, oregano en dragon. Voeg andere smaakmakers zoals schijfjes citroen/sinaasappel, ui, venkel of knoflook toe om je vis dat tikje meer te geven. Belangrijk is dat je de buikholtes goed droog dept met keukenpapier. Zo trekt de smaak er het best in.

bereiding
  1. 1

    Maak de vissen schoon. Kruid ze binnenin met peper en zout en vul ze op met enkele takjes tijm, dille, fijne schijfjes venkel en citroen. Leg de vissen fris weg tot je ze gaat grillen.

  2. 2

    Kook de krielaardappeltjes beetgaar en rijg ze op een stokje.

  3. 3

    Wrijf de vis en de krielaardappeltjes in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg alles op de grill. Draai de vis en aardappeltjes na 8-10 minuten om en gril verder.

  4. 4

    Snij intussen de tomaten in maantjes of schijfjes, besprenkel ze met rodewijnazijn en olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de vis met de aardappeltjes en de tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde vis met krieltjes, venkel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!