Recept

Profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

De perfecte afsluiter voor elk feestje of elke brunch, deze soezentoren! Deze toren is gemaakt met soesjes en banketbakkersroom die kant-en-klaar gekocht zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Maak de soesjes in dat geval niet te groot, dat stapelt makkelijker.

bereiding
 1. 1

  Vul de soesjes. Maak hiervoor met behulp van een scherp mes een klein gaatje onderaan in elk soesje. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en spuit de room in de soesjes. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.

 2. 2

  Smelt de 200 g fondantchocolade au bain-marie. Dip elk soesje met de bovenkant even in de gesmolten chocolade en laat hard worden.

 3. 3

  Smelt de overige chocolade au bain-marie. Zeef er 80 g poedersuiker bij en roer goed totdat de suiker oplost is. Neem een mooi bord of een étagère, dip de soesjes één voor één met de onderkant in de chocolade en stapel op het bord. Start van buiten en werk naar binnen toe. Herhaal tot je een mooie toren hebt. Werk verder af met de bosvruchten en bestuif met de rest van de poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!