Recept

Aspergesoep met gepocheerd kwartelei en dilleroom

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Verfijnd hapje voor Pasen of kerst.

bereiding
 1. 1

  Maak de asperges schoon. Hou de schillen en harde uiteinden bij en snij de uiteinden in stukjes. Breng 2 liter lichtgezouten water aan de kook met de schillen en uiteinden en laat 1 uur trekken op een zacht vuurtje.

 2. 2

  Hou 4 asperges apart en snij de rest in stukjes. Pel en snipper het teentje knoflook en de sjalotten. Fruit glazig in 1 eetlepel boter, voeg de aspergestukjes toe en stoof een paar minuten mee.

 3. 3

  Giet er de zelfgemaakte aspergebouillon door een zeef bij, voeg een blokje groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.

 4. 4

  Mix de soep, voeg de resterende eetlepel boter in vlokjes toe en mix opnieuw. Zet
  de soep weer op het vuur. Doe de aspergestukjes in de soep en laat de soep nog enkele minuten sudderen tot ze gaar zijn.

 5. 5

  Klop de room half op. Spoel de dille, hou enkele blaadjes apart, hak de rest fijn en meng de snippers door de room. Zet de dilleroom koel tot serveren.

 6. 6

  Breng een grote pan water aan de kook en giet er een flinke scheut azijn in. Breek de eitjes in afzonderlijke kopjes. Zet het vuur lager en laat het water met een houten lepel kolken. Wacht even tot de kolk bijna verdwenen is en giet dan voorzichtig 1 eitje in het water. Laat het 1 minuut pocheren, schep het eruit met een schuimspaan en laat goed uitlekken. Pocheer zo ook de
  3 resterende eitjes.

 7. 7

  Verdeel de aspergesoep over 4 kommetjes, doe er voorzichtig een gepocheerd kwarteleitje in en werk af met een schep dilleroom. Garneer met een takje dille en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesoep met gepocheerd kwartelei en dilleroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!