Meest recente artikelen

Rome, de ideale citytrip voor foodies

Pasta carbonara, gelati en picknicken in Villa Borghese

Rome, de ideale citytrip voor foodies Artikel

Pasta, pizza, gelati, caffè… moeten we nog uitleggen waarom Rome een absolute culinaire topstad is? Redactrice Sofie troont je mee naar haar favoriete eetplekken.

Ontbijt in een barretje

Sofie:"When in Rome, do as the Romans do. Italianen nemen geen uitgebreid ontbijt zoals wij. Ze drinken thuis snel een cappuccino en ontbijten, zeker in de stad, onderweg naar het werk in een barretje waar ze rechtstaand en druk pratend een croissant of een stukje cake eten met opnieuw een cappuccino of een andere caffè erbij. Die cappuccino is echt iets voor bij het ontbijt: bestel je 'm na 10 uur, dan zul je raar bekeken worden."

Lunch: picknick in Villa Borghese

Picknick in Villa Borghese

"De groene long van Rome heet Villa Borghese. Dit 80 ha grote park vlak bij de Spaanse Trappen is de ideale plek voor een picknick in de stad. Wij haalden een gevulde picknickmand bij GiNa met daarin broodjes, een dessertje, water en een thermos koffie. Zelfs het matje om op te zitten zat erbij!"

GiNa, Via San Sebastianello 7A.

Diner: penne carbonara in Trastevere

"Eén restaurant uitkiezen zou alle andere onrecht aandoen. Wat ik zelf de leukste plek vind om 's avonds uit eten te gaan, is Trastevere. Deze wijk lijkt overdag misschien wat ingeslapen, maar bruist 's avonds van het leven. Slenter hier rond door de goudgele straatjes, ga lekker aperitieven met Aperol op een terras, en zoek dan een leuke trattoria of osteria uit.

artisjokken, specialiteit in Rome

Proef als je in Rome bent zeker eens carciofi alla Romana of alla Giudea: artisjokken zijn een typisch streekproduct. De traditionele Romeinse bereidingswijze is gekookt, gevuld met knoflook, oregano en munt en vervolgens gestoofd in wijn. In de joodse wijk – vlakbij Trastevere trouwens – worden ze gefrituurd geserveerd. Andere dingen die je in Rome zeker moet proeven, zijn pasta carbonara, bucatini all'amatriciana en puntarelle, een groene groente die verwant is aan witloof en andijvie."

Gelati!

"Wat is een bezoek aan Rome zonder gelato? Op de hoek van elke straat kun je er wel eentje eten, maar het bekendste adres is wellicht Gelateria di San Crispino vlak bij de Trevifontein (er zijn nog een paar andere vestigingen in de stad). Het ijs wordt uit diepe inox kuipen in een potje geschept. Mijn favoriete smaak is de sorbet van bergamotcitroen. Kijk wel even naar de prijs voor je je helemaal laat gaan en drie bollen bestelt: deze ijsjes zijn best duur."

Gelateria di San Crispino, Via della Panetteria 42

Must visits

"In Rome is zoveel te zien en te doen, dat je niet genoeg hebt aan een paar dagen. Ik ben er nu twee keer geweest, en zou nog een volledige citytrip kunnen vullen met wat ik nog niet gedaan heb.

  • Hou je van geschiedenis, dan mogen een bezoek aan het Forum Romanum en het Colosseum niet ontbreken.
  • Ben je meer voor slenteren langs gezellige plekjes, sla dan Trastevere, Campo dei Fiori, Piazza Navona, de Spaanse Trappen en het joodse ghetto niet over.
  • Kunstliefhebber? Dan zijn de Galleria Borghese en de Vaticaanse musea must sees voor jou.
  • Hou je van film, wandel dan langs de locaties uit Roman Holiday, La Dolce Vita, Eat Pray Love, Angels & Demons en vele andere filmklassiekers, en combineer eventueel met een bezoekje aan de studio's van Cinecittà.
  • En vergeet voor het naar huis gaan geen muntje in de Trevifontein te gooien: dan kom je volgens de legende zeker terug!"

Hoe reis je naar Rome?

Je vliegt naar Rome via alle grote luchthavens, want alle wegen leiden naar Rome, niet? Vanuit Brussel vlieg je met Brussels Airlines of Alitalia. Hou er rekening mee dat de luchthaven Leonardo Da Vinci Fiumicino nog wel een 30-tal kilometer buiten Rome ligt. Er zijn vlotte bus- en treinverbindingen met de stad. Ook lagekostenmaatschappijen zoals Ryanair vliegen op Rome, zij landen op de luchthaven Ciampino die iets dichter bij de stad ligt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen