Meest recente artikelen

Dit zijn dé food trends voor 2019

Hip het nieuwe jaar in

Dit zijn dé food trends voor 2019 Artikel

Benieuwd naar wat er het komende jaar helemaal hip is in de culinaire wereld? Deze spullen en trends zul je in 2019 nog heel vaak voorbij zien komen.

Ecologisch

De gigantische klimaatbetogingen in ons land tonen hoe belangrijk het milieu is en dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen. Ook in culinair land wordt ecologie steeds aanweziger en hipper. Een ecologische drinkfles, een duurzame brooddoos, een herbruikbaar lunchzakje en herbruikbare zakjes, in 2019 gebruiken we ze massaal. Als dat geen goede zaak is.

Alles mag mooi zijn

Vroeger moesten alledaagse keukenvoorwerpen vooral praktisch zijn, maar het oog wil ook wat. Vandaag krijgen ze extra aandacht én een make-over. Een saladekom van keramiek, gouden lepels en hippe hebbedingen. Onze keukenmaterialen worden een deel van ons interieur. Vooral mooie kommetjes blijven ook dit jaar helemaal trendy. Zonde om ze in de kast te laten staan, toch?

Vegan

Volgens maaltijdbezorger Uber Eats wordt 2019 het jaar waarin veganisme mainstream wordt. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer mensen de zoekterm ‘vegan‘ gebruiken. Verschillende restaurants voegen plantaardige opties toe aan hun menukaart. Zo kun je bij Ellis Gourmet Burger nu ook de Beyond Meat Burger eten die eerder al bij Greenway te verkrijgen was. Op onze site vind je heel wat vegan recepten en artikels over veganisme. Als vegan op restaurant gaan? Onze redactie testte alvast 10 topadresjes voor je uit.

Alcoholvrij

Alcoholvrije drankjes of drankjes met een laag alcoholpercentage worden steeds hipper. We doen massaal mee aan Tournée minerale en experimenteren erop los met verschillende soorten mocktails.

Eigen kweek

Terwijl het enkele jaren geleden nog heel snel moest gaan, mag het leven nu wat rustiger. We kiezen voor lokale voeding en het liefst nog uit onze eigen tuin. Van grote moestuinen tot een plantenset voor op het balkon. Eigen kweek is in!

 

Zonder rietjes alstublieft

Een rietje in je cocktail krijgen, is bijna een evidentie geworden, maar plastieken rietjes zijn nu officieel iets van het verleden. In 2019 kiezen we voor de metalen, glazen of bamboo variant. Op café brengen we ons eigen ecologisch rietje mee of vragen we ons drankje gewoon zonder. Makkelijk toch?

Plasticvrij

De beelden van al dat plastic in de oceanen zijn hallucinant. Laten we daar samen iets aan doen, want life in plastic is not fantastic. Enkele grote bedrijven, zoals Ben & Jerry’s beloven hun verpakkingen aan te passen, maar ook als consument kunnen we heel wat doen. Neem je eigen herbruikbaar zakje mee naam de winkel en koop je groenten en fruit los op de markt in plaats verpakt.

Fermenteren

Fermenteren wordt weer helemaal hip in 2019. Bij fermentatie voeg je een starter (denk aan gist of bacteriën) toe aan bijvoorbeeld groenten. De groenten veranderen op die manier van structuur en krijgen een intensere smaak. Kimchi is een hip voorbeeld van fermentatie, maar ook blauwe kaas, wijn, bier, zuurdesembrood en yoghurt zijn vormen van fermentatie. Ben je een beginner? Probeer dan deze twee eenvoudige receptjes.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen