Meest recente artikelen

10 lekkere vegan adresjes uitgetest

Adresjes om ook eens uit te proberen

10 lekkere vegan adresjes uitgetest Artikel

Omdat je ook op restaurant je goede voornemens kunt volhouden, ging ons testpanel voorproeven bij een paar vegan adresjes.

Uitgetest: Le Botaniste in Brussel

In de Europese wijk van Brussel ligt Le Botaniste, een gezellig klein vegan restaurant. Het is zeker niet het eerste in z'n soort, want ook in Gent en New York kun je in een vestiging van deze keten terecht. De stijlvolle menukaart vind je hier aan de muur achter toog. Wat erop staat? Een hoop klassiekers in vegan versie. Denk aan spaghetti 'soylognese', chili sin carne, mashed potatoes met een paddenstoelen-gravy en miso soep. Je kunt ook gewoon zelf een salade samenstellen met al het lekkers van de toog.

Dat vegan steeds populairder wordt, bewijst de eindeloze rij. Van studenten tot heren in maatpak: ze komen hier allemaal naar binnen en kiezen voor takeaway of een plekje aan het raam. Gelukkig staat alles al zo goed als klaar in dampende potten, dus langer dan 10 minuten hoeven we niet op onze bestelling te wachten. Nog voor we van onze homemade icetea kunnen nippen, staat onze bestelling op tafel: spaghetti soylognese, met gomasio in plaats van kaas. Deze mix van sesamzaad en zout kan de kaas niet vervangen, maar smaakt wel. Aan de andere kant van de tafel wordt er van een zelf samengestelde botanical salad en een aardappel met miso-paddenstoelensaus gesmuld. En ja, vegan vult. Met alle linzen, bonen en stevige groenten zit je echt wel voor een tijdje goed.

Voor de prijs hoef je dit restaurant zeker niet te laten. Een grote kom van je favoriete gerecht, een hapje of dessertje en een drankje maken je amper € 15,95 armer. Ideaal voor een snelle lunch dus! Dat vegan niet saai en zelfs verrassend kan zijn, bewijst Le Botaniste. De smaken zitten goed, de sfeer is er aangenaam en er is meer dan voldoende keuze. Een aanrader!

Le Botaniste in Brussel,Rue Franklin 2,Brussel

3x comfort food

  • Van niet te missen springrolls tot overheerlijke buddhabowls, in de puur veganistische eettent Bar Botanica in Mechelen is er voor elk wat wils. Nog een reden om er eens langs te lopen: je vindt er ook het krokante zuurdesembrood van de welbekende Broodbroeders. Een must-try voor beginnende vegans.
    Bar Botanica, Frederik de Merodestraat 3, Mechelen
  • Bij Loving Hut in Leuven kun je terecht voor fantastische wraps, burgers en soepen. Ze 'veganiseren' klassieke gerechten. Zo zorgen ze niet alleen voor heerlijke alternatieven voor vlees of vis, maar geven ze ook vegan kazen een mooi plekje op hun menu.
    Loving Hut, Rector De Somerplein 13, Leuven
  • Groentefans met een zwak voor Italië kennen Sassy's in Oostende al langer. Je eet hier veganistische op steen gebakken pizza of geniet van volkorenspaghetti met tempésaus. Goed om te weten: voor de rasechte carnivoren zijn er ook opties.
    Sassy's, Steensedijk 23,Oostende

3x good food

  • Een volledig plant-based menu, gemaakt om te delen, dat serveren ze bij Wild Project in Antwerpen. De sharing dishes hebben een heerlijk Italiaans tintje en zullen iedereen kunnen bekoren. Wedden dat je zelfs de meest fervente vlees- en visliefhebbers hier zal kunnen overtuigen?
    Wild Project, Grote Pieter Potstraat 21, Antwerpen
  • Lento betekent 'langzaam' in het Spaans. Als je hier eet, krijg je je eten wel snel op tafel, maar daarna moet je er bewust mee bezig zijn. De kaart bij Lento in Hasselt is beperkt – om foodwaste te vermijden – maar wat je krijgt, is kraakvers, bourgondisch en 100 procent veganistisch. Zelfs de drankjes!
    Lento, Zuivelmarkt 34,Hasselt
  • De KleinKeuken in Kortrijk is tegelijk een eethuis en verpakkingsvrij winkeltje. Pure gerechten, pure producten, telkens met maar één doel: je lichaam en geest voeden. Bijna alles is homemade en af en toe organiseren ze de heerlijkste brunch om mensen te laten kennis maken met al het lekkers dat vegan te bieden heeft.
    De KleinKeuken, Budastraat 8, Kortrijk

3x pure food

  • Lokaal in Gent, een vegetarisch eet- en theehuis, heeft véél te bieden. Je kunt er eco friendly DIY-workshops volgen, haalt er plantjes in het plantenasiel, eet er zo lokaal mogelijk geoogste groenten en drinkt er geurige brandnetelthee. Zeg nu zelf, waar vind je dát nog?
    Lokaal, Brabantdam 100, Gent
  • Welkom in het enige veganistische restaurant van Brugge: De Brugsche tafel. De eigenaars zijn al jaren overtuigde veganisten en willen nu iedereen met zalige vegan gerechten laten kennismaken. Met een ruime kaart en een groot hart doen ze iedereen die langskomt een plezier. Volgens insiders hebben ze hier de beste vegetarische burger ter wereld.
    De Brugsche tafel, Mallebergplaats 7, Brugge
  • Elke ochtend maakt Saladette in Roeselare met een selectie van de beste producten en ingrediënten van het seizoen- en heel veel liefde – dagverse gerechten, salades en groenteschotels. Geen tijd om ze ter plekke op te eten? Er zijn ecologische verantwoorde lunchboxes voorzien, zodat je overal kunt genieten van hun heerlijke groenten.
    Saladette, Hugo Verrieststraat 2a, Roeselare

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen