Recept

Rundspiesjes met kimchi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bij fermentatie voeg je een starter (denk aan gist of bacteriën) toe aan bijvoorbeeld groenten. De groenten veranderen op die manier van structuur en krijgen een intensere smaak. Kimchi ken je nu al, maar wijn, bier, blauwe kaas, yoghurt en zuurdesembrood zijn ook voorbeelden van fermentatie.

bereiding
  1. 1

    Snij de kool in repen en de wortel en rode biet in staafjes. Strooi het zout over de kool en zet 50 minuten aan de kant. Spoel het zout van de groenten en laat ze heel goed uitlekken.

  2. 2

    Meng de knoflook met de gember, de vissaus en de suiker tot een pasta. Meng er de chilivlokken onder en laat 15 minuten trekken. Bestrijk de groenten met de kruidenpasta. Doe het geheel in een grote glazen bokaal (of meerdere) en druk goed aan. Gebruik wat water om de restjes kruidenpasta uit het kommetje te halen en giet het water mee in de glazen bokaal met de groenten. Sluit de bokaal en zet de kimchi drie dagen weg op een droge plaats op kamertemperatuur. Door het fermenteren zullen de groen

  3. 3

    Snij de runderfilet in repen en rijg het vlees op 8 satéstokjes. Bak het vlees krokant in wat boter met de rijstolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Breng in een pannetje de saké aan de kook zodat de alcohol verdampt. Zet de pan van het vuur en doe er de andere ingrediënten voor de saus in. Laat inkoken tot sausdikte.

  5. 5

    Lepel de saus over de spiesjes en serveer met kimchi en wat gehakte bladpeterselie of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rundspiesjes met kimchi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!