Meest recente artikelen

Chocolademousse: zo maak je het

Al onze tips om 'm te perfectioneren

  • Deel dit artikel:
Chocolademousse: zo maak je het Artikel

Een chocolademousse is misschien wel hét ultieme dessert. Met slechts een paar ingrediënten en een garde maak je een hemelse mousse die smelt op je tong.

1

Alles staat of valt met de ingrediënten. Zeker als je er maar weinig verschillende nodig hebt. Zorg dus voor chocolade met minstens 54% cacao. Of gebruik de laatste restjes chocolade van Sinterklaas.

2

Gebruik voor 6 personen 200 gram chocolade en laat au bain-marie smelten. Splits 6 eieren.

3

Klop de eidooiers op met 100 gram fijne suiker. Gebruik hiervoor een handmixer en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Blijf kloppen tot er een schuimige, bleke massa ontstaat.

4

Voeg nog een klein klontje boter en een snuifje zout toe aan de gesmolten chocolade. Doe dit mengsel bij het suiker-eidooiermengsel en spatel rustig onder elkaar.

5

Klop ondertussen je eiwitten op tot een vast schuim. Zorg dat je de pot boven je hoofd kunt houden zonder dat er iets uitvalt. Gebruik een vetvrije, propere kom voor het beste resultaat.

6

Voeg nu kleine delen van het opgeklopte eiwit toe aan het chocolademengsel. Spatel heel geduldig alles onder mekaar. De bedoeling is om veel lucht in het mengsel te krijgen.

7

Klop ten slotte 375 ml volle room half op. Maak er geen slagroom van! Spatel de room voorzichtig onder het mengsel.

8

Giet in mooie glaasjes en laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast voor je ‘m serveert.

 

Helemaal mee met de tips? Dan is het tijd om zélf aan de slag te gaan! Probeer deze recepten eens:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen