Meest recente artikelen

Naast melk, fondant en witte chocolade is er nu ook een nieuwe soort: ruby

Roze chocolade?!

Naast melk, fondant en witte chocolade is er nu ook een nieuwe soort: ruby Artikel

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebbers, want chocoladefabrikant Barry Callebaut ontdekte naast witte chocolade, fondant en melkchocolade nu een vierde soort: ruby. En die is roze!

Wat is het?

Enkele maanden geleden lanceerde chocoladefabrikant Barry Callebaut een vierde (roze) soort chocolade: ruby. Natuurlijk was het eerder al mogelijk om witte chocolade verschillende kleuren te geven door kleurstoffen toe te voegen, maar ruby chocolade is roze van nature, zonder toegevoegde kleurstoffen. Ruby chocolade wordt namelijk gemaakt uit een andere soort cacaoboon, de ruby boon. De roze ruby chocolade is fruitig en heeft een fris zuurtje.

Waar koop je ruby?

De maître-chocolatiers van Libeert hebben de creatie van Barry Callebaut nu omgezet naar chocolade in de vorm van een diamant die te koop is in een mooie geschenkdoos. De roze chocolade kreeg de naam Ruby IIII en is verkrijgbaar bij Delhaize, Albert Heijn, Makro, Spar, Alvo en Carrefour voor 4,99 euro.

Nestlé is dan weer de eerste die een chocoladereep gemaakt uit ruby chocolade op de markt brengt. De ruby reep met frambozen is verkrijgbaar bij Delhaize in limited edition voor €3,25.

Aan de slag

Wil je zelf aan de slag met ruby chocolade? Dan is deze roze chocomousse iets voor jou!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen