Vegan chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vegan chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je een plantaardig dessert maken? Dan zit je helemaal goed met deze vegan chocolademousse. Een veganistisch alternatief voor deze heerlijke klassieker!

bereiding
  1. 1

    Doe het kikkererwtenvocht (aquafaba) met de suiker in de keukenrobot en mix 10 minuten tot het er ongeveer uitziet als opgeklopt eiwit.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie en spatel voorzichtig onder de opgeklopte aquafaba. Verdeel over glaasjes en zet 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Rooster de kokosschilfers en werk er de chocolademousse mee af.

  4. 4

    Aquawat? Aquafaba is het vocht van een blik kikkererwten. Je kunt het opkloppen als eiwit om er bijvoorbeeld meringie mee te maken. Het geheim voor het beste resultaat? Geduld! Je moet zeker 10 minuten kloppen wil je een goed opgeklopte mousse krijgen. Ideaal voor wie plantaardig wil eten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe het kikkererwtenvocht (aquafaba) met de suiker in de keukenrobot en mix 10 minuten tot het er ongeveer uitziet als opgeklopt eiwit.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie en spatel voorzichtig onder de opgeklopte aquafaba. Verdeel over glaasjes en zet 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Rooster de kokosschilfers en werk er de chocolademousse mee af.

  4. 4

    Aquawat? Aquafaba is het vocht van een blik kikkererwten. Je kunt het opkloppen als eiwit om er bijvoorbeeld meringie mee te maken. Het geheim voor het beste resultaat? Geduld! Je moet zeker 10 minuten kloppen wil je een goed opgeklopte mousse krijgen. Ideaal voor wie plantaardig wil eten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.