Meest recente artikelen

Hoe klop je ‘en ruban’?

De perfecte manier om gebak lichter te maken!

  • Deel dit artikel:
Hoe klop je ‘en ruban’? How to's

Als je graag bakt, zul je ongetwijfeld al van een 'ruban' gehoord hebben. Maar wat is dat nu precies? En hoe doe je het? Wij leggen het stap voor stap aan je uit.

Wat is dat, iets ‘en ruban’ kloppen?

Als je iets ‘en ruban’ klopt, wil het eigenlijk zeggen dat je eigeel en suiker tot een luchtige massa bindt om gebak lichter te maken. Het woord komt van het Franse ‘ruban’ en verwijst naar het ‘lint’ dat gevormd wordt als je de klopper uit het beslag naar boven haalt.

Zo doe je het:

  1. Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
  2. Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg er de suiker aan toe.
  3. Klop het mengsel met een garde of een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume.  Het kloppen duurt best lang, soms wel 10 minuten. Je kunt deze handmixer gebruiken, bijvoorbeeld.
  4. Klaar! Nu kun je verder gaan met je recept.

In deze video leggen we het nog eens stap voor stap aan je uit:

Je koopt de handmixer die we gebruikten hier

Braun MultiMix 3 HM 3100 Handmixer - Wit/Grijs

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Chocolade-kokostaart met passievrucht en banaan

  • Ik heb alle tijd
  • Duur
  • Iets moeilijker

Aardappelijs met ananastaartje en muntsuiker

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Limoncellomousse

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Biscuit met botercrème

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen