Meest recente artikelen

Chocolade smelten, zo doe je dat!

Intens zoet!

Chocolade smelten, zo doe je dat! How to's

Niks verleidelijker dan een dessert of gebak met chocolade… Zin om jezelf en anderen te verwennen met chocolademousse of -gebak? Lees dan hier hoe je die chocolade het beste kunt smelten.

  • Hak de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Zo kan hij gelijkmatig smelten.
  • Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
  • Je kunt chocolade ook in de microgolfoven smelten. Doe hem in een geschikte kom en zet 30 seconden op vol vermogen in de microgolfoven, roer om, en herhaal tot de chocolade volledig gesmolten is en mooi glanst.
  • Haardroger bij de hand? Daar kan je ook chocolade mee smelten! Zorg ervoor dat je handen, snijplank, mes, spatel en schaal droog en schoon zijn. Snij of breek vervolgens de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de schaal. Richt de föhn op de chocolade. Begint het te smelten? Draai dan de schaal, zodat alle chocolade geleidelijk smelt. Roer af en toe door de chocolade tot het gesmolten is. Makkelijker kan niet!

Je kan natuurlijk ook altijd naar het filmpje hieronder kijken. Dan kan het zeker niet meer mislopen!

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen