Sabayon met kerstbier
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sabayon met kerstbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De feestelijke sabayon van Piet Huysentruyt.

bereiding
  1. 1

    Schil de peren en snij ze in blokjes van 1 cm. Strooi 3 koffielepels van het cèpespoeder over de blokjes.

  2. 2

    Maak de sabayon. Klop de eidooiers met het kerstbier en de suiker op een zacht vuurtje op tot een gebonden sabayon.

  3. 3

    Maak de chocoladesaus. Verwarm de chocolade met de room au bain-marie. Blijf roeren met een garde tot de chocolade gesmolten is.

  4. 4

    Doe 1 eetlepel van de chocoladesaus in een glas. Voeg de stukjes peer toe. Overgiet met de sabayon en werk af met de gebrande amandelschilfers en de rest van het cèpespoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de peren en snij ze in blokjes van 1 cm. Strooi 3 koffielepels van het cèpespoeder over de blokjes.

  2. 2

    Maak de sabayon. Klop de eidooiers met het kerstbier en de suiker op een zacht vuurtje op tot een gebonden sabayon.

  3. 3

    Maak de chocoladesaus. Verwarm de chocolade met de room au bain-marie. Blijf roeren met een garde tot de chocolade gesmolten is.

  4. 4

    Doe 1 eetlepel van de chocoladesaus in een glas. Voeg de stukjes peer toe. Overgiet met de sabayon en werk af met de gebrande amandelschilfers en de rest van het cèpespoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.