Recept

Chocoladesabayon met biscuit en gebakken banaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige sabayon

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop voor de biscuit het eigeel samen met 130 g suiker tot een luchtige crème, die als een lint van de klopper loopt. Klop de eiwitten stijf samen met de rest van de suiker. Meng met de eiercrème.

  2. 2

    Zeef de bloem en het amandelpoeder en voeg samen met de kardemom toe aan de eiercrème. Smelt de boter en schep door het mengsel. Stort in een met bakpapier beklede, lage cakevorm en zet 8 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Pel de banaan. Leg een stuk aluminiumfolie open op het werkvlak. Leg de gepelde banaan samen met de lichtbruine suiker, De toetjes Dat feestelijk zo makkelijk kan zijn… een klontje boter en 1 el rum in het midden van de folie en vouw de folie tot papillot. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak de sabayon: meng de dooiers met de suiker, het cacaopoeder en de melk in een kom. Klop au bain-marie tot een luchtige sabayon. Giet de warme sabayon in een keukenrobot en mix tot hij volledig afgekoeld is (dit kan even duren). Schep de zure room erdoor en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  5. 5

    Haal de banaan uit de oven en vouw de papillot open. Snij de vrucht in stukken. Verkruimel de biscuit. Schenk wat chocoladesabayon in een mooi glas. Werk af met stukjes biscuit en banaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladesabayon met biscuit en gebakken banaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!