Uibloemen met parmezaan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Uibloemen met parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uien zijn één van Pascale Naessens' favoriete ingrediënten. Het Libelle Lekker team ging ermee aan de slag en maakte deze ovenschotel op basis van uien en parmezaan.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien, maak 4 verticale inshijdingen in de ui tot net boven de wortelaanzet. Zo krijg je 8 partjes die nog vastzitten aan de onderkant. Leg ze in een ovenschaal en duw ze met de handen lichtjes open.

  2. 2

    Besprenkel de uien met olijfolie, bestrooi met verse tijm, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Bestrooi de uien met de geraspte parmezaan en zet ze opnieuw 15 à 20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn en goudbruin. Lekker bij een stukje lamsvlees of een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien, maak 4 verticale inshijdingen in de ui tot net boven de wortelaanzet. Zo krijg je 8 partjes die nog vastzitten aan de onderkant. Leg ze in een ovenschaal en duw ze met de handen lichtjes open.

  2. 2

    Besprenkel de uien met olijfolie, bestrooi met verse tijm, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Bestrooi de uien met de geraspte parmezaan en zet ze opnieuw 15 à 20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn en goudbruin. Lekker bij een stukje lamsvlees of een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.