Recept

Kruidige wortelpuree met gevulde tongfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wortelen zijn één van Pascale Naessens' favoriete groenten. Ons Libelle Lekker team ging ermee aan de slag en bedacht dit heerlijke gerecht, volgens de principes van Pascale. Dankzij de garam masala krijgt de wortelpuree een Indische touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, hou wat van het loof bij. Hak de wortelen grof. Pel en snipper de ui. Stoof de ui met de garam masala in een scheutje olijfolie op een zacht vuur. Voeg na 10 minuten de wortelen en een glaasje water toe. Laat de wortelen zacht worden en voeg indien nodig extra water toe.

  2. 2

    Als de wortelen zacht zijn, giet je het overtollige vocht af en mix je de wortelen. Voeg 2 el olijfolie, peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.

  3. 3

    Maak de vulling van de tongfilets. Pel en pers de knoflook, hak de olijven fijn. Meng de peterselie, het basilicum, de amandelschilfers, de knoflook, de olijven en de geraspte schil van de citroen en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kruid de tongfilets met peper en zout en beleg ze met de vulling. Rol op en maak ze vast met een prikker. Leg de tongfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Gaar 15 à 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Serveer de tongrolletjes met de wortelpuree. Werk af met extra basilicum en wortelloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige wortelpuree met gevulde tongfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!