Meest recente artikelen

Deze tools mogen niet ontbreken op je barbecue

De BBQ-musthaves

Deze tools mogen niet ontbreken op je barbecue Artikel

Er zijn heel wat hulpjes verkrijgbaar, maar welke tools zijn nu echt musthaves voor bij je barbecue? Dit is volgens experts het beste basismateriaal.

De belangrijkste tools bij je barbecue? Dat zijn een goed scherp mes, handschoenen, een lange tang, een kolenschop en een vleesthermometer!

De belangrijkste tools voor de barbecue

Scherp mes 

Een goed scherp mes is altijd handig, zeker bij een barbecue. Of je nu vis, vlees of groenten moet snijden, een scherp mes is essentieel en veilig. Werk nooit met een bot mes, want daarmee kan je minder vlot snijden waardoor je je makkelijker pijn doet. Met deze drie technieken hou je je mes scherp!

 

 

Handschoenen 

Dat een barbecue erg warm kan worden, hoeven we je niet te vertellen. Met barbecuehandschoenen kan je veilig en comfortabel aan de slag. Als je hittebestendige handschoenen van goede kwaliteit hebt, kan je er zelfs een warm rooster mee vasthouden. Doe dat nooit met ovenwanten! Die zijn niet bestand tegen zo’n hoge temperaturen, waardoor je er meteen een gat in brandt.

Lange tang 

Met een lange tang kan je makkelijk je vlees omdraaien op de barbecue zonder dat je je arm boven de hitte hoeft te houden. Als je je vlees draait met een vork heb je ook een grotere kans dat het er af valt. Een lange barbecue tang is dus geen overbodige luxe.

Kolenschop 

Een kolenschop helpt om de gloeiende kolen in de perfecte positie te houden. Verdeel je kolen goed over de barbecue, zodat hij overal even warm wordt en je vlees gelijkmatig kan garen, tenzij je net wil dat het niet gelijkmatig gaart natuurlijk. Door aan een kant meer kolen te leggen dan aan de andere kan je namelijk een koude en een warme zone creëeren. Boven het hete gedeelte kun je vlees dichtschroeien. In de koelere zone kan het vlees rustig garen zonder te verbranden.

 

Vleesthermometer 

De vleesthermometer geeft je zekerheid over de kerntemperatuur in een groot stuk vlees, want dat is altijd moeilijk in te schatten. De thermometer geeft perfect aan wanneer een bereiding klaar is. Extra tip: als je kiest voor een thermometer met alarm heb je nog meer vrijheid om je gasten te vergezellen. Er bestaan bijvoorbeeld draadloze modellen die een signaal geven wanneer je vlees klaas is, handig!

Andere handige tools voor de barbecue

Er bestaan er natuurlijk nog veel andere tools die handig kunnen zijn bij de barbecue. Wil je jezelf én je outfit beschermen? Dan kan je best een barbecue schort aanschaffen. Een barbecuestarter is ook een handige tool. Met een barbecuestarter steek je je barbecue snel en veilig aan. Ideaal voor beginners én gevorderden! Een zoutsteen is dan weer ideaal om je vlees een speciaal smaakje te geven.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen