Meest recente artikelen

Zo houd je je koelkast overzichtelijk

Tijd om schoon schip te maken!

  • Deel dit artikel:
Zo houd je je koelkast overzichtelijk Artikel

Je koelkast ordenen is niet altijd vanzelfsprekend. Waarom leg je bepaald voedsel onderaan en ander voedsel bovenaan? We geven je tips zodat je het juiste eten op de beste plaats legt en geven je enkele handige hacks mee.

Wat hoort waar?

De deur van de koelkast

De minst koude zone van de koelkast bevindt zich in de deur. Hier kan je dus voedingsmiddelen in bewaren die minder koel moeten staan. Denk aan boter, eieren, mayonaise en mosterd. Het onderste compartiment kan je voorzien voor flessen, melk, oliën en dozen met kruiden.

Het bovenste compartiment

Omdat koude daalt, is het in het bovenste compartiment van de koelkast iets warmer. Hier leg je dus de voedingsmiddelen die koud moeten bewaard worden, maar niet heel erg moeten worden blootgesteld aan koude, bijvoorbeeld conserven, beleg en zuivelproducten.

Het midden van de koelkast

Dit deel van de koelkast gebruik je het best voor voorgekookte maaltijden en voedingsmiddelen die koel moeten bewaard worden na het openen. Denk maar aan kaas of worst.

Het onderste compartiment

Vlak boven de groentebak is het het koudst. De koude uit de meeste koelkasten komt uit de achterwand van de koelkast. Hier leg je vis, vlees, zeevruchten en gevogelte.

De groentebak

In de groentebak bedraagt de temperatuur zo’n 8 à 13°C. Ideaal dus om je fruit, groenten en salades te bewaren. Sommige koelkasten hebben twee bakken. Als dt het geval is kan je uien en knoflook scheiden van andere groenten en fruit.

Extra tips

  • Leg plastic placemats in je koelkast. Wanneer je morst, kan je die er makkelijk uithalen om ze proper te maken.
  • Zet een draaiplateau in je koelkast om vlot overal aan te kunnen.
  • Last van geurtjes? Leg dan een koffiepad of een schoteltje gemalen koffie in je koelkast.
  • Rangschik producten met behulp van plastic mandjes die je al dan niet labelt.

MEER HANDIGE TIPS LEES JE IN DEZE ARTIKELS:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen