Recept

Slasoep met spiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele garnituur

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.

  2. 2

    Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.

  3. 3

    Bak intussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat boter. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.

  4. 4

    Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  5. 5

    Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slasoep met spiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!