Slasoep met spiesjes
bereiding
- 
                        1 Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze. 
- 
                        2 Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen. 
- 
                        3 Bak intussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat boter. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas. 
- 
                        4 Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm. 
- 
                        5 Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                