Meest recente artikelen

4x dit kun je nog doen met je aardbeienkroontjes

Kroontje op je werk

4x dit kun je nog doen met je aardbeienkroontjes Artikel

Gooi jij ook altijd het kroontje van je aardbei weg? Dat doe je na het lezen van dit artikel nooit meer. Er zijn namelijk verschillende manieren waardoor je dit deel van je favo fruit alsnog kunt gebruiken.

Wanneer je aardbeien schoonmaakt, spoel je ze eerst en snij je dan het kroontje – oftewel de steelaanzet met blaadjes – eraf. Maar voortaan niet meer, of je gooit het toch niet meer zomaar weg.

1 Extra vitamines in je smoothie

Van plan om een aardbeiensmoothie te maken? Gooi de hele aardbei erin, mét het kroontje. De blaadjes zitten namelijk vol vitaminen en tannines waardoor je smoothie nog gezonder is, hij beter bindt én alles makkelijker mixt.

2 Fruitwater

Maak een kan of fles vol ijskoud water en stop de aardbeienkroontjes daarin. Na een paar minuten krijgt het water al een heerlijk fruitsmaakje. Perfecte manier om er ook meteen voor te zorgen dat je dagelijks genoeg water binnenkrijgt. In deze video tonen we jou hoe je infused water met aardbei en granaatappel maakt.

3 Cocktail

Niet alleen je smoothie, maar ook je strawberry daiquiri komt nog beter op smaak als je in de wodka eerst een paar uur wat aardbeienkroontjes laat trekken. Het resultaat: zelfgemaakte aardbeienlikeur voor in je cocktail. Probeer het ook zeker uit met deze aardbeien frosé.

4 Saladedressing

Ben je ook gek op zelfgemaakte saladedressings? Dan hebben wij nog een topper voor je. Voeg een handjevol aardbeienkroontjes toe aan een bakje olijfolie extra vergine. Laat een paar uur staan, en je krijgt heerlijke zoete saladedressing. We like!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen