Genieten van Belgische aardbeien? Zo smaken ze nóg beter
Uitpakken met onze nationale topper
Als er één fruitsoort is waar we in eigen land trots op mogen zijn, dan zijn het wel de Belgische aardbeien. Vers van het veld, dieprood en heerlijk sappig: het is echt een zomers cadeautje.
Puur smaken ze al fantastisch, maar je kunt er ook verrassende en snelle gerechten mee maken; Laat je inspireren door deze heerlijke ideeën met aardbeitjes van Belgische bodem – stuk voor stuk eenvoudig, fris en gemaakt om van te genieten.
Belgische aardbeien: zomers cadeautje van eigen bodem
Of je ze nu rechtstreeks van de plant eet, in plakjes op je boterham legt of verwerkt in een dessert: aardbeien van bij ons zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze combineren perfect met romige kazen, knapperige meringue, frisse kruiden en zelfs hartige ingrediënten zoals balsamico of avocado. Zestien recepten waarin de Belgische aardbei de hoofdrol speelt…
Lees ook …
- Slim: dit kun je nog doen met aardbeienkroontjes
- Met dit trucje verwijder je makkelijk bessenvlekken uit je kleren
- Extra lang genieten: zo hou je aardbeien veel langer vers
- Aardbeiensiroop: zo maak je het!
- Aardbeienconfituur: recepten die je deze zomer zeker moet proberen
Lokale aardbeien: deze recepten zijn top
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.