Meest recente artikelen

Deze kerst gebruik je je gourmetstel ook voor het dessert

Minder afwas!

Deze kerst gebruik je je gourmetstel ook voor het dessert Artikel

Iedereen rond het gourmetstel met kerst: het is bij veel families een echte kersttraditie. Maar wist je dat je ook dessert kunt klaarmaken in die kleine pannetjes voor gourmet? Zo kunnen jullie gezellig samen blijven tafelen en heb jij nóg minder afwas. Win-win!

Pannenkoekenbar

Niet enkel de kinderen zullen smullen van dit dessert bij gourmet… Zet enkele kommetjes met lekkere toevoegingen (stukjes fruit, slagroom, chocoladedruppels, nootjes, …) op tafel en laat iedereen z’n eigen pannenkoek bakken. Plezier gegarandeerd! Tip: giet het pannenkoekenbeslag in melkkannetjes die je op tafel verspreidt. Handig én ‘t ziet er extra feestelijk uit.

Fruitfestijn

Niets lekkerder dan gebakken fruit met een bolletje vers roomijs. Schik de stukken fruit mooi op enkele schalen en voorzie poedersuiker voor de zoetebekjes die hun fruit liever karamelliseren. Klassiekers als appels en peren doen het altijd goed, maar denk ook eens aan schijfjes verse ananas, vijg of mango. Bang dat het fruit bruin wordt? Besprenkel het dan met wat citroensap.

Knapperige crumble

Wil je toch een tikkeltje meer bij je gebakken fruit? Laat je gasten dan zelf een crumble maken. Zet kommetjes met de rauwe crumblemengeling op tafel, laat ze zelf nootjes of havermout naar keuze toevoegen, en bakken maar! Wedden dat het een groot succes wordt?

Verloren brood

Wie zegt dat verloren brood niet feestelijk kan zijn? Kies voor rozijnen- of briochebrood waaruit je sterretjes, hartjes en andere vrolijke figuurtjes steekt (gebruik koekjesvormen). Je gasten doppen hun brood in het eimengsel en bakken zelf zoveel wentelteefjes als ze willen. Morsen mag!

Persoonlijke koekjes

Wist je dat je zelfs koekjesdeeg kan bakken met ‘n gourmetstel? Laat eerst genoeg boter smelten zodat het deeg niet aan de pannetjes kleeft, en draai de koekjes genoeg om. Ze zullen niet volledig hetzelfde smaken als koekjes die je in de oven maakt, maar ze zijn daarom niet minder lekker, integendeel! Pssst: dit kan je ook met browniedeeg doen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen