Recept

Lamskroontje met gestoofd witloof en pompelmoessaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

4 kg witloof eet de Belg gemiddeld per jaar. Daarmee zijn we de grootste witloofeters ter wereld. Je maakt er dan ook de lekkerste gerechten mee. Zoals dit succesnummer. Lekker met kroketjes erbij.

bereiding
  1. 1

    Halveer het witloof en verwijder de harde kern. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de witloofstronkjes goudbruin. Overgiet met een glas water, dek af en laat het witloof verder garen. Voeg er eventueel af en toe nog extra water aan toe. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees in partjes. Vang het sap op. Pel en snipper de ui en fruit ’m aan in een braadpan met olijfolie. Schenk er een scheutje Grand Marnier bij en flambeer. Blus met rodewijnazijn en voeg ook het opgevangen pompelmoessap toe, samen met de ahornsiroop en de rozemarijn. Laat 3 minuten inkoken. Doe er dan de partjes pompelmoes bij en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels melkerijboter in een pan en bak het lamskroontje aan beide kanten (het mag nog rosé zijn vanbinnen). Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Snij het lamskroontje tussen de botjes door en serveer het met het witloof en de pompelmoessaus. Werk af met wat extra pompelmoesrasp en rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met gestoofd witloof en pompelmoessaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!