Recept

Gestoofd witloof met sojasaus, tataki van rund en noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Belgische topper in een Oosters jasje. 

bereiding
  1. 1

    1 Maak eerst de vinaigrette: schil de gember, pel de sjalot en de knoflook. Snipper heel fijn samen met het citroengras. Doe alles in een bokaal met deksel. Voeg de honing, olijfolie, sesamolie en het sap van de limoenen toe. Snipper er de stengels van de koriander bij en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de bokaal en schud er eens goed mee. Laat de vinaigrette een nachtje rusten in de koelkast.

  2. 2

    Snij de kern uit het witloof en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Giet wat sesamolie in een diepe pan en laat de stronkjes daarin bruin kleuren. Kruid met peper en zout en giet er een scheutje water bij. Stoof het witloof 20 min met het deksel op de pan. Haal de stronkjes witloof uit de pan en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Zeef de vinaigrette en besprenkel er het gestoofde witloof mee.

  3. 3

    Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Kruid de entrecotes met peper en zout en bak het gekruide vlees heel kort aan beide kanten zodat het binnenin nog saignant is. Blus met de sojasaus en zet het vlees meteen in de koelkast om af te koelen.

  4. 4

    Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Snij het vlees met een scherp mes en lepel er nog wat extra sojasaus over. Serveer er de noedels en het gestoofde witloof bij. Werk af met fijngesnipperde rode peper en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoofd witloof met sojasaus, tataki van rund en noedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!