Steak met peperroomsaus en gestoofd witloof
bereiding
-
1
Snij de kern uit de stronkjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Smelt een lepel boter in een diepe pan en laat de witloof kleuren. Kruid met peper en zout en giet er een scheutje water bij. Stoof het witloof 20 min. met het deksel op de pan. Haal de stronkjes uit de pan en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
-
2
Laat een klontje boter heet worden in een bakpan. Korst de steaks langs beide kanten mooi aan en zet daarna enkele minuten op een zachter vuur. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat even rusten. Giet het vet uit de pan en roer de braadsappen los met de runderbouillon. Voeg een kruidenboeket toe en laat inkoken tot de helft. Giet de room erbij en laat inkoken tot de gewenste dikte. Lepel de peperbolletjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Bak de kroketjes krokant in een hete friteuse. Serveer het gestoofd witloof bij de steak met peperroom en geef de kroketjes erbij.