Tournedos met waterkers en pepersaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tournedos met waterkers en pepersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig lapje vlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. 2

    Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Flambeer met cognac en blus met de kalfsfond. Laat tot de helft inkoken en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak intussen het vlees. Verhit een klont boter in een pan. Leg de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren. Schroei ze aan beide kanten dicht in 3 minuten. Kruid met peper en zout. Zet de tournedos nog 3 minuten in de oven voor 'saignant ', 6 minuten voor 'à point' en 8 minuten voor ' bien cuit'. Haal ze uit de pan en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de tournedos met de pepersaus en een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. 2

    Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Flambeer met cognac en blus met de kalfsfond. Laat tot de helft inkoken en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak intussen het vlees. Verhit een klont boter in een pan. Leg de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren. Schroei ze aan beide kanten dicht in 3 minuten. Kruid met peper en zout. Zet de tournedos nog 3 minuten in de oven voor 'saignant ', 6 minuten voor 'à point' en 8 minuten voor ' bien cuit'. Haal ze uit de pan en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de tournedos met de pepersaus en een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.