Meest recente artikelen

Hiermee hol je een pompoen makkelijk uit (tip: je hebt het al in huis!)

Klaar om te versieren!

  • Deel dit artikel:
Hiermee hol je een pompoen makkelijk uit (tip: je hebt het al in huis!) Artikel

Heb je zin om een enge pompoen aan je voordeur te zetten, maar zie je ertegenop om 'm helemaal uit te hollen? Geen nood: met onze tip wordt het griezelig gemakkelijk!

Jack-O’-Lanterns, zoals de Amerikanen ze noemen, zijn hét symbool voor Halloween, en ze staan geweldig voor je deur. Maar voor je die enge gezichtjes eruit kan beginnen snijden, moet je die gigantische pompoenen natuurlijk eerst uithollen… Zo pak je het aan:

Verwijder de bovenkant van de pompoen met een gekarteld mes

Zo heb je grip en maak je minder kans op uitglijden. Deze stap neem je beter zelf voor je rekening; de kinderen kunnen wél gerust meehelpen met het uithollen van het hoedje.

Laat de kinderen de binnenkant van het hoedje uitschrapen

Het hoedje ontdoen van z’n inhoud is een ideaal werkje voor kinderhandjes die zich graag vuilmaken. Laat ze zich helemaal uitleven tot er zo weinig mogelijk vezels overblijven en de binnenkant er zo glad mogelijk uitziet. Indien nodig kan je restjes nog even wegschrapen met een lepel.

Lepel de pompoen leeg met een ijsschep

Jep, dat lees je goed: een ijsschep is dé tool om een pompoen het makkelijkst en snelst uit te hollen. De randen zijn scherper dan die van een gewone lepel en zo’n ijsschep ligt stevig in de hand. Bovendien verwijder je op deze manier heel wat meer pompoenpitten en vezels tegelijk. Ideaal! Verwijder niet enkel de vezels, maar schraap ook een deel van het vruchtvlees weg tot je een rand hebt van zo’n 2,5 cm breed. Als je later een kaars of lichtje in de pompoen zet, geeft dat het beste resultaat.

Toch geen ijsschep in huis? Tik ‘m dan snel op de kop in onze webshop. Deze van Brabantia is mooi, stevig, mag in de vaatwasser en kost maar €7,95.

Hiermee hol je een pompoen makkelijk uit (tip: je hebt het al in huis!) 1

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

En met het vruchtvlees maak je deze heerlijke recepten:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen