Meest recente artikelen

Herfsttopper: superkrokante pompoenfrietjes

Onweerstaanbaar lekker!

Herfsttopper: superkrokante pompoenfrietjes Artikel

In een ovenschotel, in soep of zelfs taart... Herfst betekent ook pompoentijd! Het is heerlijk om er verschillende gerechten mee uit te proberen. Laat je verrassen door deze krokante pompoenfrietjes. Een hemels idee!

Fan van pompoen én van frietjes? You're in for a treat. Intussen kennen we allemaal de gezondere zoete-aardappelfrietjes. Maar wist je dat je ook pompoenfrietjes kunt maken? Met deze tips worden ze ook lekker krokant.

Zo maak je superkrokante pompoenfrietjes

Ja, je kunt wel degelijk frietjes maken van pompoenen! En het is niet eens zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen, is deze eenvoudige stappen volgen:

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Leg alvast een velletje bakpapier op de bakplaat.
  2. Snij de pompoen in dunne frietjes en leg ze even in een kom water.
  3. Wentel ze in een klein beetje (plantaardige) olie en maizena en leg ze op de bakplaat. Zorg dat de pompoenfrietjes genoeg ruimte hebben. Ze mogen elkaar niet raken.
  4. Bak ze 15 à 20 minuten tot ze krokant zijn. Haal de pompoenfrietjes uit de oven en voeg toppings toe. Kruid ze met peper en grof zeezout. Ook parmezaan, paprikapoeder en verse peterselie zijn er heerlijk bij.
  5. Geniet!

Nog pompoen over? Probeer dan zeker deze recepten!

Je kunt natuurlijk nog veel meer bijzondere gerechten maken met pompoen. Wat dacht je van een salade of pasta met pompoen? Mag het nog origineler? Met deze enchilada's en pizza scoor je zeker aan tafel!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen