Zalmforel met compote van rode ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmforel met compote van rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stukje zalm op een origineel bedje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij met een zesteur flinterdunne reepjes van de citroenschil, stoof ze in 1 el boter, zet apart. Pers de citroen uit. 

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. 

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat wat karamelliseren. Blus met de wijn en het appelsap. 

  3. 3

    Doe de ui erbij. Kruid met peper, zout, kaneel en komijn. Laat 15 minuten zachtjes stoven. Roer geregeld om. 

  4. 4

    Besprenkel de vis met citroensap en kruid met peper en zout. Bak 'm in de rest van de boter. 

  5. 5

    Serveer de zalmforel op de uiencompote. Garneer met citroenzeste en munt. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij met een zesteur flinterdunne reepjes van de citroenschil, stoof ze in 1 el boter, zet apart. Pers de citroen uit. 

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. 

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat wat karamelliseren. Blus met de wijn en het appelsap. 

  3. 3

    Doe de ui erbij. Kruid met peper, zout, kaneel en komijn. Laat 15 minuten zachtjes stoven. Roer geregeld om. 

  4. 4

    Besprenkel de vis met citroensap en kruid met peper en zout. Bak 'm in de rest van de boter. 

  5. 5

    Serveer de zalmforel op de uiencompote. Garneer met citroenzeste en munt. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.