Meest recente artikelen

6 makkelijke manieren om soep te maken van restjes

No waste is de boodschap

6 makkelijke manieren om soep te maken van restjes Artikel

Nog wat gebraden kip of enkele wortelen en een restje courgette in de koelkast? Niet weggooien is de boodschap: je maakt hier in geen tijd nog een heerlijke soep mee!

1 Met een restje gebraden kip

soep van restjes

soep van restjes

Haal het vlees van de botjes en doe ze met wat fijngesneden groenten (ui, prei, wortelen, erwtjes…) in een pan heerlijke kippenbouillon (misschien wel zelfgemaakte?). Voeg eventueel nog wat vermicelli of pastalettertjes toe voor een extra gevulde soep.

2 Met restjes groenten

Heb je nog een paar wortelen over, het binnenste van een krop sla en nog een stukje komkommer of courgette? Slingert er nog een halve ui rond in je koelkast, had je nog enkele gekookte aardappelen over van gisteren en o ja, die niet meer zo stevige tomaten moeten ook dringend op? Perfect: je hebt alles in huis om een lekkere 'soep van de dag' te maken. Stoof de groenten aan in wat olijfolie, voeg bouillon toe en laat zachtjes 15 à 20 minuten pruttelen. Mix de soep, klaar! Tip: enkele champignons erbij zorgen voor extra veel smaak.

3 Met de overschot van de groene curry van gisteren

soep van restjes

soep van restjes

Heerlijk, zo'n pittige groene curry. Heb je nog wat over, warm het restje dan op en leng aan tot soep met hete groente- of kippenbouillon (als je niet graag stukjes in de soep hebt, kun je ze mixen). Ook het restje rijst kan erbij, dan heb je meteen een maaltijdsoep. Dit kun je trouwens ook doen met een restje chili con carne. Als het maar lekker pittig is.

4 Met een stukje chorizo

Chorizo is een pittige worst die je ook als smaakmaker voor je soepen kunt gebruiken. Snij een stukje chorizo in blokjes en stoof ze aan met wat ui en knoflook. Doe er een blik tomatenblokjes, een blik kikkererwten en wat bouillon bij en breng aan de kook. Werk je soep af met grof gehakte peterselie.

5 Met de overschot van je geroosterde groenten

soep van restjes

soep van restjes

Iets té enthousiast geweest wat de hoeveelheid geroosterde groenten betreft die je hebt gemaakt? No problemo: breng wat groentebouillon aan de kook, laat de geroosterde groenten er even in doorwarmen en zet er de mixer in. Het resultaat is een heerlijk zoet soepje, waar je eventueel nog wat room aan toe kunt voegen.

6 Met een restje puree

Ja, ook van puree kun je soep maken! Stoof in een pan met olijfolie eerst wat ui aan met fijngehakte worteltjes en selder (en misschien zelfs wat spekjes?). Voeg een liter bouillon toe, breng aan de kook en doe er vervolgens je restje puree bij (dat mag gerust een flinke portie zijn). Roer goed om, zodat de puree oplost in de bouillon en je een dikke aardappelsoep krijgt. Werk je soep af met wat fijngehakte kruiden. Toegegeven, light is dit niet, maar lékker! Lukt ook met puree van zoete aardappel, trouwens. Heb je niet zo héél veel puree over, maak er dan bolletjes van met behulp van een ijsschep en bewaar ze in de diepvriezer. Is je soep te dun, dan kun je makkelijk een bolletje puree toevoegen om je soep in te dikken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen