Recept

Kip met ui, zoete aardappel en tijm

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Kippige ovenschotel

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter zacht en roer er de helft van het zout en de peper door. Meng 2/3 van de tijmblaadjes met de boter.

 2. 2

  Spoel de kip aan de binnen- en buitenkant en dep droog met keukenpapier. Maak het vel van de kip los. Zorg ervoor dat het niet scheurt. Dat doe je door het vel aan de nek van de kip los te maken en met je vinger tussen vel en vlees te gaan, zo diep als je kunt. Vul zo stevig mogelijk met het botertijmmengsel.

 3. 3

  Kruid de binnenkant van de kip met de rest van de peper en het zout. Giet er ook de balsamicoazijn in.

 4. 4

  Pel de uien, snij ze doormidden en leg ze in de braadslee. Bestrooi met de rest van de tijm. Maak de knoflookteentjes los. Verdeel ze ongepeld over de uien. Je kunt ze na het braden zo uit hun schil duwen. Schil de aardappelen en snij in dikke plakken. Leg bij de uien en knoflook en overgiet met 1/2 l kokend water.

 5. 5

  Leg de kip op het rooster van de braadslee en plaats het boven de uien. Zet 1 à 1,5 uur in de oven. Om te testen of de kip gaar is, prik je in het vlees. Loopt er helder vocht uit, dan is de kip gaar; is het vocht roze of troebel, dan moet ze nog wat langer in de oven. Of controleer de temperatuur met een thermometer: bij een kerntemperatuur van 70°C is de kip gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met ui, zoete aardappel en tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!