Geroosterde appel met knolselder, pastinaak en pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde appel met knolselder, pastinaak en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke ovenschotel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Schil de knolselder, de pastinaak en de pompoen, snij ze in stukken. Snij de aardappelen ongeschild in kwarten. Leg de groenten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat alle stukken met een laagje olie bedekt zijn. Rooster ze 20 minuten.

  3. 3

    Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in part jes. Leg ze bij de groenten op de bakplaat en zet nog 20 minuten in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn.

  4. 4

    Meng in een kom de rozemarijn en het zeezout; gebruik je vingers om deze smaakmakers goed door elkaar te kneden. Bestrooi de geroosterde groenten met het rozemarijnzout en meng goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Schil de knolselder, de pastinaak en de pompoen, snij ze in stukken. Snij de aardappelen ongeschild in kwarten. Leg de groenten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat alle stukken met een laagje olie bedekt zijn. Rooster ze 20 minuten.

  3. 3

    Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in part jes. Leg ze bij de groenten op de bakplaat en zet nog 20 minuten in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn.

  4. 4

    Meng in een kom de rozemarijn en het zeezout; gebruik je vingers om deze smaakmakers goed door elkaar te kneden. Bestrooi de geroosterde groenten met het rozemarijnzout en meng goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.