Meest recente artikelen

10 avocado hacks die je moet kennen

Handige hacks

10 avocado hacks die je moet kennen Artikel

Van simpele trucs om je avocado sneller rijp te laten worden tot de beste tips waardoor je favoriete vrucht niet snel bruin wordt: deze tien hacks moet iedere avocado-fan kennen.

1. Testen of hij rijp is

Niets vervelender dan een avocado doorsnijden om er vervolgens achter te komen dat hij allesbehalve rijp is. Een simpele manier om dit te checken zonder hem fijn te hoeven knijpen, is door het steeltje eraf te halen, en de kleur te bekijken. Is deze groen? Laat hem dan nog even liggen. Geel? Bingo! Perfect om te gebruiken. Meer tips? Klik hier.

2. Avocado rijpen in een wip 

Heb je een keiharde en niet-rijpe avocado op de kop getikt? Stop 'm dan samen met een kiwi en banaan in een papieren zak. De gassen die door het fruit worden geproduceerd, helpen je avocado rijper te worden. Wat je ook kan doen ishem in folie te wikkelen en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden te leggen. Handig!

3. Makkelijk ontpitten

Voor je avocado makkelijk te ontpitten snij je hem best in de helft, prik je met een scherp mes in de pit en haal je hem eruit. Wees wel voorzichtig en voorkom en 'avocado hand'. Wat dat is lees je hier.

4. Zo wordt hij niet bruin

De truc met de pit ken je vast: door die in de avocado-helft te laten zitten die je nog niet nodig hebt, duurt het langer voordat 'ie bruin wordt. Wat ook helpt tegen het verkleuren: de avocado besprenkelen met citroensap. Probeer maar eens.

5. Perfect om cake of taart mee te bakken

Gebruik voor je eerstvolgende baksel geen olie of boter maar avocado. Werkt heel goed, en is nog megagezond ook. Probeer bijvoorbeeld deze avocado cheesecake eens uit.

6. Geen suiker-smoothie

In je smoothie heb je geen suiker meer nodig met de volgende combinatie: meng een overrijpe banaan met een avocado. Hallo smaaksensatie! Meer tips voor een heerlijke smoothie kan je hier vinden.

7. #PicturePerfect

Avocado's zijn fotogenieke vruchtjes. Snij ze in plakjes en leg ze op je toast of maak een prachtige avocado-roos. Hoe je dat doet, lees je hier.

8. Crispy avocado frietjes

Denk je dat niet-rijpe avocado's onbruikbaar zijn? Think again! Snijd de avocado in gelijke partjes. Rol door de ei, bloem en broodkruimels en breng op smaak met wat peper en zout. Vervolgens verwarm je de oven voor op 220°C. Leg de avocado-partjes op een plaat met bakpapier en bak 15–20 minuten in de oven. Heerlijk met zelfgemaakte hummus of mayonaise.

9. Avocado-masker

Avocado is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid. Maak een avocado-masker met een beetje honing. Perfect voor een gehydrateerde en stralende huid.

10. Maak je eigen avocado-boom

Kan je geen genoeg krijgen van avocado en zou je het liefst een eigen avocado-boom in je tuin, op het balkon of in je huiskamer hebben? Snappen we. Je hebt hiervoor alleen de avocado-pit, een glas halfvol water en een plantenpot met aarde nodig. Leg de pit voor de helft in het glas met water. Is je glas te groot waardoor de pit er helemaal inzakt? Houd de pit stabiel met een tandenstoker, zodat 'ie er half in blijft hangen. Zodra er een spruitje uitgroeit, is 'ie klaar om geplant te worden. Het enige wat je dan moet doen is wachten.

(Bron: Cookloveshare)

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen