Meest recente artikelen

Hoe snij je een avocado?

Wij hebben er een heel simpel trucje voor!

Hoe snij je een avocado? How to's

Avocado's zijn superpopulair. En terecht, want het is niet alleen een ongelooflijk gezonde vrucht, avocado is ook superlekker! In een salade, guacamole of op toast: alles begint bij het snijden van de avocado. Zo doe je het.

Avocado's, bron van vitamines

De avocado is één van de gezondste vruchten die er zijn. Ze bevatten niet alleen alle belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt, maar gaan ook verschillende ziektes tegen. De avocado bevat vezels, barst van de vitamines A, B, C, D, E en K en is rijk aan gezonde vetten die je cholesterol in balans houden. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgen ze voor sterke ogen en een goede bloeddruk!

Wanneer weet je of je een goede avocado hebt?

Avocado's zijn superlekker, op voorwaarde dat je een perfect rijp exemplaar te pakken krijgt. Is je avocado nog te hard, dan komt de smaak niet tot zijn recht en is de textuur niet zo lekker. Is hij te bruin, dan is hij overrijp en ook niet meer lekker. Je kunt er altijd eens zachtjes in knijpen om te voelen hoe rijp hij is, maar dan kun je nog voor verrassingen komen te staan als je 'm pelt. Om te weten of je avocado goed rijp is, verwijder je daarom eerst het ronde stukje waar de steel zat.

  • Als de schil eronder groen is, is de avocado nog niet rijp genoeg.
  • Donkerbruin? Dan is de avocado té rijp.
  • Geel? Bingo! Daar is je perfect rijpe avocado.

Zo snij je een avocado:

  1. Snij de avocado overlangs doormidden met een scherp mes.
  2. Draai de twee helften los van elkaar.
  3. Hak met het mes in de pit, draai er een kwartslag mee en haal de pit eruit. Let op dat je bij deze stap niet in je hand snijdt!
  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado met een lepel. De schil er voorzichtig af pellen kan ook, als je bijvoorbeeld mooie plakjes nodig hebt.
  5. Klaar!

In deze video leggen we het nog eens stap voor stap uit:

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen