Meest recente artikelen

Gevulde eieren voor jouw paasbrunch

Op hun paasbest

Gevulde eieren voor jouw paasbrunch Artikel

Hartig of zoet: gevulde eieren zien er altijd feestelijk uit. Deze mooie eitjes zullen dan ook dé blikvanger van jouw paasbrunch zijn.

Wie Pasen zegt, zegt eieren. Eitjes mogen dus niet op je paastafel ontbreken. Geverfde gekookte eieren, eiersalade, of verwerkt in broodjes, frittata of quiche. Vooral gevulde eieren (of deviled eggs) zijn pure nostalgie. Organiseer jij dit jaar een paasbrunch? Experimenteer er dan op los! Gevulde eieren maken is helemaal niet moeilijk.

Gevulde eieren: zo doe je dat

Voor hippe hapjes kun je kippeneieren gebruiken. Maak ze voorzichtig open, giet de dooier en het eiwit eruit (gebruik ze in een lekkere paastaart, bijvoorbeeld) en spoel de eierschaaltjes goed met heet water. Maak ze vanbinnen en vanbuiten droog met keukenpapier en vul ze met lekkers. Eens iets anders dan een hapje in een glaasje!

Voor desserten kun je ook chocolade paaseieren gebruiken die je bovenaan voorzichtig openmaakt. Let er wel op dat je vulling koud is voor je ze in de eitjes giet, anders smelten ze. Dat zou zonde zijn, toch?

Een spuitzak (voor mousses) of een maatbeker (voor soepjes) zijn handig bij het vullen van je eitjes: zo komen ze ook netjes aan tafel.

Serveer je gevulde eieren in leuke eierdopjes of in een kleurrijke eierdoos.

Probeer deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen